Pijan BMW-om prešao preko već mrtvog čovjeka, prijete mu tri godine zatvora

Predragu D. (49) iz Prokuplja prijeti najmanje tri godina zatvorske kazne jer je prije dvije godine, 27. februara, pijan zgazio sugrađanina T. M.(88) koji je, prema ranijim tvrdnjama, već bio mrtav jer je čovjek umro na kolovozu gdje se nesreća i dogodila.

Izricanje presude

Kaznu od tri godine danas je zatražilo Više javno tužilaštvo tokom završne riječi dok je odbrana tvrdila da Predrag D. nije izvršio krivično djelo protiv bezbjednosti u saobraćaju jer je jadni starac već bio mrtav tako da je njegov advokat tražio oslobađajuću presudu.

On je nesretnog čovjeka pregazio svojim automobilom BMW, a njegova sudbina će se znati 10. februara za kada je zakazano izricanje presude.

– Starije oštećeno lice je zadobilo povrede glave i prelome koji ne mogu da se dogode usljed pada. Vještak saobraćajne struke je utvrdio da je optuženi mogao blagovremeno da vidi osobu koja leži na kolovozu i da ga zaobiđe. Njegove čulne i motoričke sposobnosti su također pod znakom pitanja jer je u sebi imao 1,33 promila alkohola u krvi. Sve to pokazuje da nije bio sposoban za vožnju pa se zato i traži kazna od najmanje tri godine zatvora – rekla je zamjenik VJT u Nišu Mirjana Velimirović.

Opasna situacija

Advokat u završnoj riječi osporio je navode tužilaštva.

– Vještak je rekao da se Predrag D. kretao 20 kilometara na sat, ali da se tačna brzina ne može utvrditi. Na putu je već bila opasna situacija, izuzimajući krivicu mog branjenika – naveo je njegov advokat.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79