Pijan policiji prijavio postavljanje eksploziva u ugostiteljskom objektu

Muškarac inicijala A. M. iz Brčkog uhapšen je na području ovog grada, nakon što je policija utvrdila da je u alkoholiziranom stanju lažno prijavio postavljanje eksplozivne naprave u jednom ugostiteljskom objektu.

Naime, policija Brčko distrikta u subotu je oko 20:15 sati dobila telefonsku prijavu anonimne muške osobe koja je odavala znakove alkoholisanog stanja, da je u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada postavljeno sedam kilograma trotil eksploziva.

“Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj te utvrdili da se radi o lažnoj prijavi. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta i konstatovano da postoji osnov sumnje da je od nepoznatog počinioca počinjeno krivično djelo lažno prijavljivanje”, navode iz policije.

Efikasnom akcijom policijskih službenika jučer je utvrđeno da je muškarac inicijala A.M. rođen 1968. godine iz Brčkog podnio lažnu prijavu telefonom, te je zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo lišen slobode. Protiv njega Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biće podnesen adekvatan izvještaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79