Pijan prijetio u kafani, policija ga zatekla sa bombom

Foto: Ilustracija/Crna hronika

Pripadnici Policijske stanice Milići 6. maja uhapsili su S. M. iz mjesta Dubnički Most kod Milića zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz PU Zvornik.

Policijskoj stanici Milići je navedenog dana oko 13 sati u ugostiteljskom objektu u mjestu Dubnički Most, opština Milići prijavljeno upućivanje prijetnji opasnih po život i tijelo D. Ј. od strane lica S. M.

Izlaskom policajaca na mjesto događaja S. M. je uočen sa eksplozivnom napravom, u vozilu Passat, u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega se udaljilo sa mjesta događaja, navodi se u saopćenju.

Brzom reakcijom policajaca osumnjičeni je uhapšen.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica.

Pripadnici Policijske stanice Milići su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici, izvršili pretresanje porodične kuće i drugih prostorija koje koristi S. M. u Milićima, kao i vozila koje korist Ž. Ј.

Prilikom pretresanja vozila pronađena je ručna bomba, a prilikom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi S.M. je pronađeno pet tromblona i četiri metka različitih kalibara, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79