Pijan usmrtio vlasnika kafića: Podignuta optužnica protiv Perice zbog ubistva u Modriči

Protiv Perice Simićevića (29) zvanog Tica iz Šamca podignuta je optužnica zbog sumnje da je u julu ove godine hicem iz pištolja u Modriči ubio Marka Radoša (33), saznaje Srpskainfo.

Ubistvo se desilo 25. jula ove godine u jutarnjim časovima u Radoševom kafiću „Koloseum“.

Prema tada nezvaničnim informacijama, Marko je to veče u svom kafiću proslavljao rođenje sina, te je nakon slavlja otišao kući.

– Kada je stigao kući shvatio je da je zaboravio ključeve u kafiću i vratio se po njih. Kada je došao u svoj lokal unutra je zatekao nekoliko mladića koji su se naguravali i svađali. On ih je pokušao razdvojiti, međutim tada je Simićević u njega ispalio hitac iz pištolja i usmrtio ga – pojasnio je tada izvor blizak istrazi.

Prema optužnici, koju je protiv Simićevića podiglo Okružno javno tužilaštvo Doboj, zločin se desio 25. jula oko 2.50 časova.

Svemu je prethodila svađa i preprika u kafiću „Koloseum“ između Simićevića i O.E. i N.Ć., a optuženi je u tom trenutku bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed teške alkoholisanosti. U tom trenutku imao je 2,98 promila alkohola u krvi.

– Tokom svađe, Simićević odlazi do ulaza u šank gdje dolazi do naguravanja između njega i Ć.N, a da bi u jednom momentu Simićević, okrenuo leđa mladiću sa kojim se svađao, i iz svoje torbice izvadio je pištolj „Crvena zasatava“ kalibra 7,62 milimetra – navedeno je u optužnici.

Ovaj pištolj je imao naknadno ugrađen kompenzator trzaja i gumenu oblogu rukohvata.

Simićević je ovaj pištolj neovlašteno nosio sa sobom i za njega nije imao oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja.

– Nakon što je izvadio pištolj, on ga je repetirao i usmjerio ga u pravcu glave Ć.N. Nakon toga je pištoljem u glavu udario Ć.N. nanijevši mu lakšu povredu u vidu oguljotine na desnoj strani glave – precizirano je u optužnici.

Tada su im prišli Radoš i O.E. i dolazio do naguravanja između njih.

– U jednom trenutku O.E. sa leđa hvata Radoša pokušavajući da ga povuče unazad. Radoš prilazi zatim pomenutoj dvojici i gura se između Ć.N. i Simićevića, a koji u tom trenutku u desnoj ruci drži pištolj. On je pištolj ranije repetirao i bio je svjestan da pucanjem može usmrtiti Radoša – piše u optužnici.

Pištolj je uperio u vlasnika kafića, a razmak između pištolja i Radoša je bio između najviše 15 i 20 centimetara, i tada Simićević ispaljuje hitac u pravcu tijela Radoša.

– Hitac ga je pogodio u desnu stranu grudnog koša, a prošao je između petog i šestog rebra i koz grudnu duplju, pa kroz desni donji plućni režanj. Od zadobijenih povreda, mladić je preminuo na licu mjesta – navedno je u optužnici protiv Radoša.

Nakon ovog ubistva, brojni građani Modriče su se okupili ispred kafića „Koloseum“ i nisu mogli vjerovati da je Radoš ubijen.

– Pošto sam na prvom spratu u zgradi do kafića čula sam zapomaganje upomoć i “zovite hitnu”. Brzo sam se spremila i strčala u kafić. Zatekla sam ispred šanka mladića kako leži na podu. Pokušala sam mu pružiti pomoć, ali sve je bilo kasno – ispričala je ranije medicinska sestra koja je pokušala pomoći nesretnom mladiću.

Okupljeni su za Radoša rekli da je bio divan mladić, pošten i vrijedan.

– Supurga mu je rodila prije par dana i on se tu sa društvom skupio da proslave, a desi se ovakva tragedija. Ne mogu da razumijem da neko tako mlad izlazi u grad i nosi pištolj sa sobom – dodao je jedan od mještana.

Tada je rečeno da su se u kafiću nalazile kamere, koje su snimile cijeli sukob i ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijam, Simićević je odranije bio poznat policiji po krivičnim djelima, te je i ranije hapšen.
„Nije vidio sina“

Prijatelji i porodica ubijenog Marka Radoša bili su veoma pogođeni ovim zločinom.
– To je bila osoba koja nikome nikada nije uradila nešto loše. Našao se tu u pogrešnom trenuktu i pokušao da smiri tuču i eto šta bi. Marko je slavio rođenja sina, a ubijen je prije nego što ga je uspio vidjeti. Modriča ne pamti ovakvu tragediju – ispričao je jedan od prijatelja ubijanog Radoša.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79