Pijani mladić u Hrvatskoj udario pješakinje pa pobjegao: Mama ga dovezla natrag


U saobraćajnj nesreći koja se navečer dogodila u Ivanovcu pijani 22-godišnjak je udario tri pješakinje koje su se kretale uz rub kolnika. Pješakinje su lakše povrijeđene, a vozač je pobjegao.

Policija ga je uskoro pronašla i utvrdila da u krvi ima 1.49 promila alkohola. Kod sebe nije imao vozačku dozvolu, objavila je PU osječko-baranjska.

Zbog svega navedenoga vozač je smješten na triježnjenje, a čekaju ga novčane kazne u ukupnom iznosu do 4960 eura, zabrana upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 9 mjeseci i četiri negativna boda.

Iako u policijskom saopćenju stoji kako su pješakinje lakše povrijeđene, s tim se ne slaže sin jedne od povrijeđenih žena, koja je zbog zadobivenih ozljeda završila u Kliničkom bolničkom centru Osijek. On je za Glas Slavonije rekao da je njegova majka teže povrijeđena i da se nalazi na Odjelu maksilofacijalne kirurgije.

“Mama je imala potres mozga, smrskan joj je nos i pije na slamku. Jedna od susjeda, koja je bila lakše povrijeđena, pozvala je hitnu pomoć, a mama je bila bez svijesti u kanalu.

Nakon što ih je udario, 22-godišnjak je pobjegao, napravio krug automobilom, vratio se i pitao ih je: ‘Šta vam je bilo?’ Pravio se lud.

Potom je pobjegao svojoj mami plakati, a ona ga je dovezla natrag na mjesto nesreće. Prije nesreće je driftao i divljao automobilom po selu i ja sam ga vidio. Mojoj mami je od šoka skočio šećer i sad doktori čekaju da se stabilizira kako bi je mogli operisati”, rekao je 43-godišnji sin 62-godišnjakinje stradale u nesreći.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija