Pijani napali policajce, dvojica bili i drogirani

Policijske službenike Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su jučer napala četiri lica, dok su bili na dužnosti. Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, lica inicijala M. H., S. L., S. Č. i M. V. napala su policijske službenike oko 21.20 sati dok su vršili redovnu kontrolu saobraćaja.

– Policijski službenici su zaustavili putnički automobil marke „Mercedes“ kojim je upravljalo lice inicijala M. V. iz Nikšića, Republika Crna Gora. U trenutku alkotestiranja policijskim službenicima je prišlo lice inicijala M. H. iz Trebinja, koje je prvo verbalno, a nakon toga i fizički napalo policijske službenike. Dok su policijski službenici nastojali da lice M. H. smire i liše slobode, u napad na policijske službenike priključila su se još tri lica inicijala S. L. iz Trebinja i S. Č. te M. V. iz Nikšića, Republika Crna Gora – izjavila je Cvijetić i dodala da su u ovom napadu dva policijska službenika zadobila tjelesne povrede koje je evidentirala Služba hitne medicinske pomoći u Trebinju. Policijski službenici su sva lica alkotestirali i testirali na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova. Testovi su pokazali da je lice inicijala M. H. imalo 1,25 g/kg alkohola u krvi, lice S. Č. je imalo 1,22 g/kg alkohola u organizmu, lice inicijala M.V. je imalo 1,09 g/kg alkohola u organizmu i lice inicijala S .L. je imalo 0,58 g/kg alkohola u organizmu. Također, kod lica inicijala M. H. i M. V. utvrđeno je da su pod dejstvom psihoaktivne supstance „amfetamin – istakla je Cvijetić.

O ovom događaju obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se dokumentuje krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ i da se u redovnoj proceduri podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79