Pijani policajac iz BiH potegao pištolj na košarkaša Miroslava Raduljicu

Zbog prijetnje pištoljem srbijanskom košarkaškom reprezentativcu Miroslavu Raduljici u nedjelju je u Šipovu, u BiH, uhapšen policijski inspektor Siniša Š.

Inspektor je pištolj na Raduljicu potegao na “Janjskom saboru” kod manastira Glogovac u Šipovu.

“Odbijanje Raduljice da se slika sa inspektorom istog je razljutilo i on je potegao pištolj na Miroslava. Ali košarkaš mu je oteo pištolj a inspektora su ubrzo savladali i uhapsili specijalci. U svađu se čak umiješao i kolega od inspektora a koji je ranije već bio tema medijskiih natpisao zbog nedoličnog ponašanja”, pišu srbijanski mediji.

Raduljica je čak uspio oteti pištolj pijanom policajcu, a tada se navodno u incident umiješao još jedan policajac, koji je također poznat po nedoličnom ponašanju.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, uhapšen je policijski službenik S. Š. (Siniša Š.) i osumnjičen je da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Iz policije nisu precizirali detalje hapšenja niti su navodili da li je još jedan policijski službenik pod istragom da je bio akter ovog događaja, ali su kratko naveli, da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Tužilac je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, naveli su iz policije.

Kako su naveli, osim navedenog, u toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti policijskog službenika Siniše Š., zbog osnova sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti.

“Policijska uprava Mrkonjic Grad osuđuje svaki vid neprofesionalnog postupanja od strane policijskih službenika. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuiraće svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja pripadnika”, rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79