Pijani SDA-ov poslanik Ridžal u Goraždu udario policajca autom i pobjegao sa lica mjesta; Sada se sveti policajcu i želi ga degradirati

17. mart 2021. godine: Goraždanski policajci zaustavili su vozilo BMW X5 kojim je upravljao SDA-ov poslanik u Skupštini BPK-a Goražde, Ramiz Ridžal.

Kako je rečeno iz policije, on je u toku vršenja kontrole pokrenuo vozilo, namjerno udario policijskog službenika i udaljio se velikom brzinom sa lica mjesta. U momentu udara automobilom podigao je policajca na haubu i vozio ga oko 20 metara udaljenosti, nakon čega je policijski službenik pao i tom prilikom zadobio tjelesne povrde.

Iako je prvobitno tvrdio da ne zna o čemu se radi, protiv Ridžala je potvrđena optužnica i započelo suđenje.

U cijeloj priči dodatni je apsurd to da je Ridžal predsjednik Komisije za sigurnost Skupštine BPK, a vladajuća većina u BPK-a svaki prijedlog o njegovom razrješenju sa tog mjesta odbija. O ovoj temi zabranjeno je pričati na sjednicama Skupštine BPK-a jer se sjednica prekida, a Ridžal prijeti onima koji je započnu.

Njegova SDA o ovom događaju šuti mjesecima. Zabrinjavajuća je konstatacija premijerke BPK-a, Aide Obuća (SDA) koja je na sastanku parlamentarne većine izjavila da nema potrebe da se Ridžal smjenjuje niti daje ostavku na poziciju predsjednika komisije. Tu tvrdnju potvrdilo nam je više izvora koji su prisustvovali pomenutom sastanku.

Ranije je, prema našim saznanjima, vršen pritisak kako bi povrijeđeni policajac promijenio iskaz, a kako je to odbio učiniti, slijedi mu kazna u vidu premještaja. Na potezu su (Ne)zavisni odbor i Kantonalno tužilaštvo, piše Press.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79