Pijani trojac prvo pretukao 5 osoba u kafani, pa onda i trojicu policajaca

U subotu oko 0:05 u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu trojica pijanih muškaraca starosti 22, 34 i 60 godina sukobila su se s četvoricom muškaraca i jednom ženom koja ih je pokušala smiriti. Kako je izvijestila varaždinska policija, trojac ih je mlatio rukama i nogama po glavi i tijelu, a ženu su naguravali i vrijeđali.

Također su razbijali inventar ugostiteljskog objekta i bacali čaše i flaše po podu. Nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, pozvani su policajci, koji su napadače zatražili na uvid lične karte, pri čemu su odmah napadnuti od spomenute trojice, piše Index.hr.

Policija ispalila hitac upozorenja

Policajce su počeli naguravati, a zatim su ih udarali rukama i nogama po tijelu. Policija je zbog toga, kako stoji u izvještaju, morala upotrijebiti sredstva prisile, odnosno fizičku snagu.

“Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počela gušiti, drugi je policijski službenik radi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio jedan upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava fizičke snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira”, izvijestila je policija.

Policajci ozlijeđeni

Napadnutoj dvojici policajaca je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su zadobili ozljede po glavi, nosu, zubima i tijelu. Njihove su ozljede okvalificirane kao lake. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.

Sva trojica napadača su uhapšena te je u toku kriminalističko istraživanje za krivična djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kriivčna prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79