Pijani vozač (25) BMW-a napravio stravičnu nesreću. Njemu nije ništa, njegova saputnica (26) poginula

Sinoć se u Zagrebu desila teška nesreća u kojoj je jedna osoba poginula.

Policija je objavila detalje.

Oko 2.30 sati u Dubravi, 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1.11 g/kg u organizmu, upravljao je automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka.

Usred nepropisne brzine kretanja vozila gdje je u naseljenom mjestu pravilom ograničena na 50 kilometara na sat, iz kojeg razloga je na vlažnom kolovozu u kočenju vozilom prešao na desnu prometnu traku, preko rubnog kamena sletio je na meki teren, nastavio se nekontrolirano kretati u smjeru juga nakon čega je naletio na stub javne rasvjete i odbačen na meki teren.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala 26-godišnja putnica, a nakon obavljenog uviđaja tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zamjenica Općinskog kaznenog državnog odvjetništva je izašla na mjesto događaja te obavila uviđaj nesreće.

Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje do otrježnjenja te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, javlja Index.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79