Pijetao ubio vlasnika: Oštricom na nozi mu je isjekao prepone

Policija u Indiji otkrila je jedan, pomalo neuobičajeni slučaj. Naime, pijetao za borbu, pokušavajući pobjeći, isjekao je svog vlasnika, koji je na kraju iskrvario u bolnici, u ruralnoj državi Telangana.

‘Borbeni’ pijetao, sudjelujući u ilegalnom i krvavom sportu, imao je oštricu privezanu za napad na protivnika. Inače, za krvavi sport koriste se posebno uzgojeni pijetlovima kojima se noževi ili oštrice od nekoliko centimetara privežu za noge, a zatim se igrači klade koji će pijetao pobijediti u takvoj jezivoj borbi. Kada je ovaj pijetao pokušao pobjeći vlasniku, isjekao mu je prepone te je vlasnik umro od zadobivenih povreda, javlja Daily Mail.

Policija je nakon njegove smrti krenula u potragu za još 15 ljudi koji su bili uključeni u organizaciju ilegalne borbe pijetlova, koje su i dalje česte u ruralnim područjima Telangana, Andhra Pradesha, Karnatake i Odish, posebno za vrijeme hinduističkog festivala Sankranti. Njih se tako sumnjiči za nehotično ubistvo, ilegalno klađenje te organizacije borbe pijetlova.

Hiljade pijetlova svake godine uginu u takvim bitkama koje, unatoč naporima organizacija za zaštitu životinja, i dalje privlače veliku publiku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79