Pili i drogirali se pa opljačkali Sakiba: Dok su čupali kablove, opalio je pištolj

Sarajevska policija liila slobode je trojicu razbojnika koji su prekjuče u 3.50 časova maskirani upali u kuću u ulici Sumbul česma na Vratniku, gdje su uz prijetnju pištoljem opljačkali vlasnika Sakiba B.

Lišeni slobode su Harun Osivčić (25), Samir Uzunović (21) i Admir Duvnjak (37), koji su juče saslušavani u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

“Osivčić je djelimično priznao krivično djelo te je najavio da će naknadno razjasniti svoju ulogu u svemu”, kazao je Avazu advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Osivčića.

Iz policije je saopšteno da su iz kuće ukrali LCD televizor, mobilni telefon, kao i prehrambene artikle i pivo. Kod Osivčića je pronađen pištolj nepoznate marke, kalibra 7,62 milimetra, dok je Uzunoviću oduzet mobilni Sakiba B.

Policija je utvrdila da je za Osivčićem bila raspisana potraga zbog izazivanja opšte opasnosti.

Nezvanično, trojka poznavala oštećenog Sakiba B. Prema izjavi Haruna Osivčića, trojka je 25. septembra sa Sakibom i njihovim prijateljem Džaninom većinu dana provela pijući alkohol i drogirajući se. U ulici Sumbul česma bili su u kući Džanina, pa kod Sakiba, s kojim su se Samir i Admir prepirali zbog novca.

“Svađali su se i zbog mene, jer me Sakib ostavio u Neumu i optuživao me da sam mu ukrao auto. Nakon kraće rasprave svi smo otišli iz Sakibove kuće”, ispričao je Harun, napomenuvši da mu je pištolj ostao kod Sakiba na balkonu, gdje su sjedili.

Izjavio je da je Samir predložio da se vrate u Sakibovu kuću, jer mu je bio dužan novac. Ušli su preko balkona i dok je Sakib spavao u sobi, Samir je demontirao i iznio LCD televizor koji mu je Sakib trebao prodati. Harun tvrdi da mu je Samir ranije dao 70 KM za taj televizor. Objasnio je da je pronašao svoj pištolj, ali da mu ga je uzeo Admir.

Dok su njih dvojica čupala kablove pokušavajući skinuti snimač, Admiru je opalio pištolj, pa su svi pobjegli iz kuće.

Privođen u policijskoj akciji

Osivčić je nedavno privođen u Sarajevu u policjskoj akciji zbog sumnje da je bio član grupe koja se sumnjiči za pljačku Raiffeisen banke u Hrasnici, razbojništvo u prodavnicu tehničke robe Genelec u TC Mercator u Ložioničkoj ulici te krađu škode fabije austrijskih oznaka i Toyote Yaris iz Talirevića ulice. Osivčić je jedini tada pušten na slobodu, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79