Pilot “Croatia Airlinesa” i mehaničar prijavili pucanje iz pištolja: “Digli su frku bez ikakvog razloga”

Prava frka digla se jučer na Aerodromu u Sarajevu kada je prijavljeno da je na letu iz Zagreba na avionu “Croatia Airlinesa” uočeno oštećenje koje bi moglo nastati pucnjem iz vatrenog oružja.

O svemu je odmah u jedan sat ujutro 23.juna obaviješteno Tužilaštvo BiH, pozvana je SIPA, policija, MUP KS, inspektori BHDC-a. No, uviđaj je pokazao da nisu pronađene barutne čestice niti je pucano na avion.

Ustvari, frka je napravio mahaničar koji je pregledao avion i o tome obavijestio pilota – kapetana. U frci i panici da je moguće da je na avion pucano, pilot je o tome na zapisnik upoznao i Graničnu policiju BiH. Međutim, saznajemo da je u početku bio skeptičan, navodeći da mu je takva solucija nemoguća. No, sve je zbog procedura morao i prijaviti, što je učinio. Na kraju je očigledno pogriješio.

Tužilaštvo je nakon uviđaja i potvrdilo, radilo se o mehaničkom udaru, a ne vatrenom oružju.

Izvori tvrde da je moguće da je riječ o kamenčiću ili čak šarafu, što se na prvi tren i učinilo realnim. Avion je vraćen u Zagreb na pregled, kako bi se vidjelo šta se desilo.

– Digli su frku bez ikakvog razloga – rečeno je za “Avaz” iz Granične policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79