Pisao Vraniću: Tri puta sam vraćen sa Zetre, vaš istup “tuc-muc” uopće nisam razumio

Propusti prilikom vakcinisanja protiv COVID-19 u sarajevskoj dvorani Zetra evidentni su, a svaki dan sve više građana svjedoči o tome iz vlastitog iskustva.

Oglašavaju se putem medija i na društvenim mrežama. Jedno takvo pismo upućeno ministru zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Harisu Vraniću i njegovim saradnicima pojavilo se na Twitteru.

Milan Pekić, novinar u penziji, kako je pismo potpisano, navodi da je “laž kako su svima prijavljenima za vakcinaciju iz grupe 70 i više godina, dostavljeni pozivi i da su imunizirani oni koji su se pozivu odazvali”.

– Sam sam tri puta vraćen sa Zetre u koju nisam odlazio samo da primim vakcinu, nego i da uložim protest jer poziva nema, a bivam odbijen za dobijanje bilo koje vakcine. Obraćao sam se mailovima i u ZZO i dobijao nesuvisle odgovore oko komunikacije, Vibera… Tvrdim da ljudi kojima ste povjerili poslove softverskog dijela odvijanja akcije sigurno nisu dorasli zadacima ili je i u računarsku tehnologiju ušao virus iz ove duboko traumatizovane države i svih njenih nivoa. Kanton Sarajevo nije izuzetak – napisao je Pekić.

Između ostalog, on navodi kako ni ministra Vranića, a ni njegovog saradnika – “glasnogovornika struke u akciji u Zetri, uopće nije razumio pri istupima 20. maja. Tuc-muc, ovaj i – avaj!”

To nije naš jezik i jezički sistem! Do zla boga trapavo istupanje! Ponavljam, ne sudim o struci, a ovo što je u ovom pasusu pripada mojoj! Tek, na ravnanje, informatički nipošto nisam nepismen… – stoji u pismu.

On navodi kako ima 71 godinu, hronične bolesti pluća i srca, te da još nije dobio vakcinu, jer je u tri navrata odbijen. Navodi kako se registrirao i dobio potvrdu o registraciji.

– Da li je relevantan podatak da je gotovo polovina stanara moje zgrade (104 stana) vakcinisana i bez poziva, a daleko su mlađi od mene – dokaze mogu podastrijeti, mada sam siguran da službe imaju relevantne podatke za potporu moje tvrdnje.

Na kraju, duboko zahvalan na presudi za ovo moje bespredmetno sjedenje u stanu, iskreno vas pozdravljam, smiješeći se na nevjerovatnost da ovo moje pismo uopće neće biti zapaženo… – navodi se između ostalog u pismu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79