Pištolj koji je koristio Sildžić poslan na vještaćenje: “Povezuju ga sa opasnim kriminalcem”

Pištolj koji je koristio Sildžić poslan na vještaćenje: “Povezuju ga sa opasnim kriminalcem”


Oduzeti pištolj Salke Zildžića, SDA parlamentarca i Bakirovog radikalnog jurišnika, koji je uhapšen prije tri dana u Srbiji zbog pokušaja da unese naoružanje, poslan je na vještačenje, saznaje portal “Avaza”.

Blizak prijatelj

Zildžić je, podsjećamo, u Srbiju pokušao ući s pištoljem i 15 metaka, koji su mu odmah oduzeti i Sud mu je već odredio pritvor

No, to je na sudu odbio potvrditi.

Zildžić je lišen slobode prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, jer je prilikom protivdiverzionog pregleda vozila kojim je upravljao, u istom pronađeno vatreno oružje, pištolj marke “Valter”, model “P-99”, fabričkog broja FAF4643, kalibra 9×19 mm, s dva okvira 15 metaka istog kalibra.

Sada se vještači oružje s ciljem da se utvrdi da li je iz istog počinjeno krivično djelo. Policija i Tužilaštvo Srbije, ništa ne žele prepustiti slučaju, s obzirom na povezanost Zildžića i Bibija.

Ali, ono što baca dodatno sjenu na povezanost Zildžića i struktura SDA je očigledna veza s Osmanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom OSA-e, jer je kod Zildžića pronađena i oduzeta iskaznica ove tajne službe.

Postavlja se pitanje odakle Bakirovom jurišniku iskaznica obavještajne agencije i kako mu je OSA, očigledno u mandatu Osmice, izdala ovaj dokument.
Zakon jasan

Kako nam je potvrđeno, u evidenciji OSA-e zvanično nema dokaza da su Zildžiću izdati iskaznica i bedž ove sigurnosne agencije.

Na ovaj način, Mehmedagić je počinio teško krivično djelo, dajući ilegalno iskaznicu radikalnom Salki. Nije to mogao ni po Zakonu o OSA-i, ni po diskrecionom pravu. I ne radi se o penzionerskoj iskaznici, kako tvrde pojedini mediji.

Sada je na potezu Tužilaštvo BiH jer je Osmica očito zloupotrijebio službeni položaj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija