Pištolj svog kuma bacila u kontejner nakon što su ga IZREŠETALI na ulici

Suđenje Mariji Nikolić povodom optužbi da je nakon ubistva Davorina Baltića, sa kojim je bila u kolima kada je izrešetan, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susjednoj ulici okončano je danas u Višem sudu u Beogradu.

Nakon izlaganja završnih riječi tužilaštva i odbrane sud je zakazao objavu prvostepene presude za petak, 15. januar, rečeno je u Višem sudu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je korigovalo dio optužnice protiv Marije Nikolić u dijelu koji se odnosi na njenu uračunljivost, pa se više ne tereti da je krivično djelo počinila u uračunljivom stanju, već u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

FOTO: MILOŠ PETROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILOŠ PETROVIĆ/RAS SRBIJA

I dalje se međutim tereti za krivično djelo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, a okolnost umanjene uračunljivosti može da utiče na visinu kazne koju će joj sud izreći, ukoliko zaključi da je kriva.

– Do izmjene ove okolnosti došlo je nakon argumentovanog vještačenja da je Nikolićeva djelovala u stanju velikog intenziteta straha i uplašenosti, budući da je bila u kolima sa ubijenim Baltićem kada je pucano na njega – rečeno je ranije u tužilaštvu.

Baltić je ubijen 1. januara 2018. godine u večernjim satima izrešetan ispred kuće u kojoj je boravio na Vračaru.

Nikolićevoj se sudi zbog krivičnog djela nedozvoljeno nošenje oružja, jer je nakon ubistva Baltića, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susjednoj ulici.

Mediji za Baltića pišu da je bio član “kavačkog klana” iz Crne Gore, koji je u višegodišnjem sukobu sa “škaljarskim klanom”.

Marija Nikolić je kuma Blatićeve supruge.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79