Pištoljem nasrnuo na radniku jer mu je tražio zaostale plate

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je P.V. prijavio gubljenje oružja u prethodnom periodu, ali da nije obavijestio nadležne policijske službenike o pronalasku oružja

Muškarac P.V. iz Kneževa osumnjičen je da je prijetio pištoljem radniku A.P. koji je od njega tražio nekoliko zaostalih plata, saznaju “Nezavisne”.

Policija je od P.V. oduzela pištolj zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

“Policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka, 23.10.2021. godine obratio se A.P. i prijavio da mu je u prostorijama privrednog subjekta P.V. prijetio vatrenim oružjem. Izlaskom na lice mjesta događaja, policijski službenici su od P.V. oduzeli pištolj”, navode iz policije.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je P.V. prijavio gubljenje oružja u prethodnom periodu, ali da nije obavijestio nadležne policijske službenike o pronalasku oružja.

O događaju je obaviješten dežurni okružni tužilac, koji je događaj okvalifikovao kao krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv P.V. će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na osnovu Zakona o oružju i municiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79