“Pitajte građane, ko od njih ima platu od 1.030 KM”

“Pitajte građane, ko od njih ima platu od 1.030 KM i iznenadit ćete se da od 10 anketiranih tek jedan ima takvu mjesečnu zaradu. A svi danas moraju da plate ulje tri KM, šećer 1.20 KM a za vreću brašna od 25 kg treba da plate 27 KM” – pojasnio je Salatić

Stručnost i SNSD-e teško da mogu da idu u istu rečenicu. Petnaestogodišnja vladavina SNSD-a, koju će narod dogodine okončati na izborima, ostat će upamćena kao parada jeftinog populizma i promašenih ekonomskih politika koju su vodili nedorasli kadrovi – poručio je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS.

“U sedmici kada samoproglašeni Dodikov prvi ustavotvorac Marko Šukalo biva priveden s kokainom, treba se sjetiti i nekih drugih SNSD-ovih savjetnika kao što je Dragan Vučetić, koji je kao blizak Dodikov savjetnik i direktor preduzeća ‘Nikola Tesla’ iz Bileće prebacio 100 hiljada KM na račun profesora Vučetića u Njemačkoj” – istakao je Salatić.

Stoga, suvislo je kad Radovan Kovačević brani neodbranjivo, jer 15 godina promašenih ekonomskih politika i nedoraslih kadrova jednostavno nije moguće braniti.

“Vrijeme je da drugi dobiju priliku da svoje ideje ekonomskog napretka predlože Republici Srpskoj a Milan Radović kao jedan od najuspješnijih bankara i Mirko Šarović koji je godinama bio najbolji ministar u Vijeću ministara BiH svakako su pravi ljudi za taj posao” – poručio je Salatić.

On je kazao da građanima ne znači ništa priča o rastu od 10 posto u zadnjem kvartalu ili o plati od 1.030 KM kada inflacija uzima danak pa potrošačka korpa ide preko 2.100 KM.

“Pitajte građane, ko od njih ima platu od 1.030 KM i iznenadit ćete se da od 10 anketiranih tek jedan ima takvu mjesečnu zaradu. A svi danas moraju da plate ulje tri KM, šećer 1.20 KM a za vreću brašna od 25 kg treba da plate 27 KM” – pojasnio je Salatić.

U skladu s promašenim politikama koju SNSD-e godinama propagira ide i ideja premijera Viškovića da osnuje neku direkciju za investicije koja bi navodno trebala da preporodi našu privredu.

“Administracija rađa novu administraciju i umjesto da su iz Vlade RS pitali ljude iz privrede i ekonomske stručnjake za savjet, kao i uvijek donijeli su odluku autonomno kako bi još stranačke vojske zaposlili u državni sektor” – zaključio je Salatić, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79