Pitali smo direktora GRAS-a, zbog čega neki putnici ne nose maske

Jučer Krizni štab KS uveo nove mjere zbog širenja koronavirusa.

Jedna od mjera je obavezno nošenje maski i u otvorenom i zatvorenom prostoru.

Na našu adresu svakodnevno stižu pritužbe kako se većina građana ne pridržava mjera u zatvorenom prostoru, a to se posebno odnosi na javni gradski saobraćaj u Sarajevu.

Da li i koliko GRAS uspjeva kontrolisati ulazak i izlazak putnika u vozilima javnog prevoza, upitali smo vd direktora GRAS-a Senada Mujagića, koji je nakon našeg poziva u prvi mah rekao da se nalazi na važnom sastanku.

Na naše insistiranje da nam kaže kako se vrši kontrola putnika Mujagić je rekao:

“Postoji služba kontrole koja pored redovnih obaveza vrši kontrolu na sprovođenju epidemioloških mjera, kao što su nošenje maski, održavanje dostance među putnicima. Kontrola se vrši po propisima”, rekao je Mujagić za Source.

Stigli smo ga upitati kako onda komentariše pritužbe građana, da se određen broj putnika u tamvajima ne pridržava mjera, tačnije ne nosi masku.

“Ne nose maske jel? Evo sad ću ja nazvati šefa kontrole da mu to odmah prenesem, da pojača kontrolu i utvrdi činjenično stanje da li je zaista to tako. Ne sumnjam, moguće je da je došlo do opuštanja građana. Evo odmah ću ja kontaktirati šefa kotrole”, rekao je u kratkom telefonskom razgovoru direktor GRAS-a za Source portal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79