Pitanje je vremena kada će u Srbiji biti postavljene rakete srednjeg i dugog dometa, opet ćemo biti meta NATO-a

Evropa se debelo ogriješila o ovaj prostor tako što je u svom birokratskom razmišljanju odlučila da ne primi ovaj dio sveta u EU i time ga ostavi na otvorenom tržištu za ruske obavještajne službe, kaže Nenad Čanak

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je Vladimir Putin “policijski siledžija sa nuklearnom bombom”.

 

“Šta još treba da se desi pa da shvatimo da je Putin policijski siledžija sa nuklearnom bombom? Čemberlenovski pristup da Ukrajina nije u NATO-u, pa da je ne treba vojno braniti, dovešće do trećeg svjetskog rata, koji je u u stvari već u toku”, rekao je Čanak na tribini u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

 

Ocijenio je i da Evropska unija i SAD snose odgovornost za sadašnju situaciju u Ukrajini, jer su bili uljuljkani u uvjerenju da se u Evropi ne može desiti rat.

 

Dodao je da Evrope ne može da bude bez solidarnosti, a ta solidarnost nije davati krov nad glavom i hranu ukrajinskim izbjeglicama.

 

“Treba platititi naftu i evro više po litri, ali ne kupovati naftu od Putina”, kazao je Čanak.

 

Dodao je da u Srbiji mora da bude ukinuta “ruska obavještajna mreža”, “od Mlađana Đorđevića do Nenada Popovića”.

 

Dodao je da se poslije svakih izbora se postavlja pitanje ko će u novoj Vladi Srbije biti ruski čovjek, sem Ivice Dačića, koji je “konstanta” i “vokalno-instrumentalno krilo u ruskim službama”.

 

“Evropa se debelo ogriješila o ovaj prostor tako što je u svom birokratskom razmišljanju odlučila da ne primi ovaj dio sveta u EU i time ga ostavi na otvorenom tržištu za ruske obavještajne službe. Sada je samo pitanje vremena kada će ovde biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi. Onda ćemo opet biti legitimna vojna meta NATO-u”, naveo je Čanak.

 

Tribinu je organizovala Regionalna akademija za demokratiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79