Pitao čemu žurba: Osuđeni prevarant kukao što mu se oduzima mandat u Parlamentu FBiH

SDP-ov zastupnik i osuđeni prevarant Senaid Begić danas je negodovao što će mu se oduzeti mandat u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Naime, Begića je osudio Kantonalni sud u Zenici na dvije i po godine zatvora zbog nisa dijela: zloupotrebu položaja te pronevjeru i prevaru u službi, zbog nezakonitog zapošljavanja, refundiranja troškova liječenja u inostranstvu, zloupotrebe troškova prijevoza i prisvajanja mobitela koji je u vlasništvu Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK čiji je direktro bio Begić.

“Kako je bilo moguće u roku od šest dana obaviti svu korespodenciju između Zastupničkog doma, Kantonalnog suda u Zenici i CIK-a. Skupiti svu dokumentaciju i pokrenuti pitanje mandata Senaida Begića u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, i to od 5. 5. do 11. 5. Dobio sam presudu Kantonalnog suda Zenica, ljudsko pitanje, čemu tolika žurba, zar se nije sa kolegijalne i ljudske strane trebao pozvati Begić koji bi donio svu porebnu dokumetaciju i ušao u zakonsku proceduru”, naveo je Begić.

Onda je opet pitao čemu žurba.

“Čemu žurba kada se zna da je moj predmet ispolizitiziran, da se u tom predmetu ide u zatvor šest mjeseci i za nevraćeni mobitel od jedne marke. Da se ide u zatvor dvije godine, zato što si ‘zloupotrijebio troškove prijevoza’. Ovo govorim radi vas. Kolega Zaimoviću, mogli smo da se upoznamo oko ovih detalja”, naveo je Begić.

Predsjedavajući Mirsad Zaimović mu je kazao da to nije njegov posao i da tu nema nikakve žurbe s njegove strane. Također, Zaimović je kazao da mu je žao Begića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79