Pivić Kasumoviću: OHR je ozbiljniji od tvojih naklapanja, odlukom bi oduzeli većinu u Klubu Bošnjaka

Predsjednik Stranke demokratske akcije Zenica Nezir Pivić na Facebooku je komentarisao izjave gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića koje je dao jučer nakon sastanka Osmorke u tom gradu.

Podsjetimo, Kasumović je najavio novu odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta, ali i prozvao SDA.

Kasumović: Osmorka je čvrsta kao stijena, Bakir nikada ne može voliti ovu državu kao ja, ja sam zlatni ljiljan

Sada mu je odgovorio Pivić koji kaže da, ukoliko Schmidt donese odluku, to će značiti da je odlukom obesmislio većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH.

“U seriji nebuloznih izjava Fuada Kasumovića domaćina jučerašnjeg sastanka Osmorke, u kojima je između ostalog spominjao marsovce i po uzoru na koalicionog šefa Milorada Dodika, optužio međunarodnu zajednicu da pravi organizirani haos 30 godina, samo jedna zaslužuje komentar.

I to ona u kojoj je, svjesno ili ne, najavio izmjenu propisa o ulozi Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Nervozni Kasumović je izletio sa tvrdnjom iz koje se može razumjeti da ima informacije kako bi visoki predstavnik ponovo mogao intervenirati odlukom koja bi obesmislila većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH.

Ako njemu nije jasno šta bi takva intervencija značila, sigurno je jasno ključnim međunarodnim faktorima.

Ukoliko bilo kakvim pravnim akrobacijama OHR učini nevažećim sadašnje propise i ulogu i većinu u Klubu Bošnjaka, a kako bi Osmorka zaobišla ustav i zakone i sjela u fotelje, to će značiti ne samo rušenje ustavnopravnog poretka i nezapamćeno oduzimanje prava većinskom narodu u BiH, nego će omogućiti da se u budućnosti zaobiđe svaki izborni pobjednik uključujući i onaj iz Kluba Hrvata.

Sigurni smo da je OHR daleko ozbiljniji od Kasumovićevih naklapanja i njegove nezajažljive želje za vlašću te da neće posegnuti za brutalnim kršenjem prava jednog naroda koji je u demokratskom procesu izabrao svoje delegate u svoj Klub u Domu naroda FBiH s ciljem da štite njegova prava i vitalni interes!

Protiv takvog pravnog i ilegalnog nasilja ćemo se boriti svim raspoloživim sredstvima!
Ako su Kasumović i njegovi jučerašnji gosti spremni prodati teško stečena prava Bošnjaka da u zakonodavnoj instituciji FBiH imaju svoj klub i zaštitu interesa za nekoliko fotelja i Dodikove simpatije, mi nismo. Siguran sam da niti jedan istinski patriota nije!”, poručio je Pivić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79