Pivić o saopćenju Ministarstva pravde BiH: Poslano je iz kabineta Grubeše, predstavlja isključivo njegov lični stav

Pivić o saopćenju Ministarstva pravde BiH: Poslano je iz kabineta Grubeše, predstavlja isključivo njegov lični stav


Nakon što su se iz Minstarstva pravde BiH oglasili saopćenjem u kojem reaguju na oslobađajuću presudu u slučaju Šantić poručivši da je neprihvatljivo kako je sud “zanemario temeljne postulate prava, i zauzeo stav koji je najmanje zasnovan na pravu i pravdi”, oglasio se zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić.

On poručuje da stavovi izneseni u saopćenju za javnost iz kabineta ministra pravde Bosne i Hercegovine Josipa Grubeše, vezano za presudu u predmetu “Hamdija Abdić i drugi”, predstavljaju isključivo njegov lični stav i nikako ne mogu biti stav Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine kao institucije”.

– Ministarstvo pravde BiH kroz svoj rad i djelovanje treba da podržava nezavisno, nepristrasno, profesionalno i objektivno pravosuđe koje će biti na usluzi građanima, kao i da podstiče aktivnosti na jačanju integriteta nosilaca pravosudnih funkcija i jačanja povjerenja građana u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine – navodi se u reakciji Pivića.

Naglašava da Ministarstvo pravde BiH treba da poštuje sve odluke donosene na osnovu činjenica i dokaza, uz poštivanje svih procesnih prava i garancija, te da ne može biti alat bilo koje političke stranke nego institucija koja štiti nezavisnost, nepristrastnost i samostalnost pravosuđa.

– Stoga, još jednom ističem da pojedinačni i lični stavovi ne mogu i ne odražavaju stav Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine – poručuje Pivić, piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija