Pivić odgovorio Konakoviću: Kažeš da je Izetbegović bezobrazan? Pokazao si svoju nemoć

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nezir Pivić reagirao je na društvenim mrežama na izjave Elmedina Konakovića o predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, poručivši da su te izjave odraz nemoći i nedostatak političkih argumenata.

Konaković: Bakir je bezobrazan i patetičan, on je stari, potrošeni vozač

Objavu Nezira Pivića na društvoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

“Da je Ministar vanjskih poslova lice koje bez valjanog znanja, a danas se pokazalo i bez elementarne kulture, pokušava da upravlja politikom i Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, svjedoči i današnja vulgarna izjava i lični napad na predsjednika Bakira Izetbegovića.

Kazavši da je Bakir Izetbegović „bezobrazan“, Konaković je pokazao nemoć i nedostatak političkih argumenata, odsustvo lične kulture, moralne i emocionalne zrelosti, te bontona u javnom nastupu. Izostanak formalnog i neformalnog obrazovanja kao i političke kičme, Konaković pokušava da prikrije bahatim javnim nastupom i mahalskim doskočicama o „umornom vozaču“.

Konaković, kao bahati vozač bez dozvole koji je na vlast došao pod rotacijom OHR-a, nikada neće kritikovati Dodika ili Čovića. Čak, toliko pazi da mu nešto ne zamjere, da u javnosti ne smije da spomene ni konačne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu, kojim je utvrđena agresija Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu.

U nastavku odgovora na „pitanje“ da „prokomentariše izjave Bakira Izetbegovića“, jedino gdje se osjeća pozvan da nešto i kaže, Konaković je, kineziološki kazano, pristupio „repeticiji“ prije ponovljenih laži za koje se godinama nadao da će se primiti kao istina. Međutim, laži uvijek ostaju laži. Istina pobjedi svaku laž.

Od kada su ga Dodik i Čović izabrali na funkciju ministra vanjskih poslova, Konaković od uobičajnih protokolarnih aktivnosti i izvršavanja obaveza svog radnog mjesta pravi medijski spektakl. Intezitet i obim medijske predstave zavisi od zahtjevnosti isporuke državnog interesa Čoviću i Dodiku. Ovog puta Čović je naredio da se imenuje sudija u Ustavni sud Bosne i Hercegovine po želji HDZ-a koji će pratiti kurs hrvatske nacionalne politike. Činjenica da se radi o daleko najlošijem kandidatu nije omela Konakovića ali i Nikšića da daju punu podršku Draganu Čoviću.

U konačnici svi nosioci javnih funkcija moraju biti svjesni težine riječi koje izgovaraju u javnom prostoru. Posebno, koliko god političke borbe bile „oštre“, postoji minimum ispod kojeg se ne bi smjelo ići”, napisao je Nezir Pivić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79