Pjevač i gitarista bihaćke grupe “The Babe Barbarella” do petka na kućnom liječenju

Pjevač i gitarista bihaćke grupe “The Babe Barbarella” Arslan Handukić, nakon što se 29. maja probudio iz kome, uskoro bi mogao biti otpušten iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, potvrđeno je Avazu iz ove medicinske institucije.

Handukić je bio teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koju su članovi ove grupe doživjeli na putu Bosanska Krupa – Bosanska Otoka, u mjestu Stragarić. U toj nesreći je poginuo granični policajac.

U teškoj saobraćajnoj nesreći sa smrtnim ishodom učestvovali i članovi poznatog bh. benda

Povrijeđeni Handukć je, nakon zbrinjavanja u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje se uspješno oporavlja.

– Pacijent je bio na intenzivnoj njezi, ali je prebačen na Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Oporavlja se dobro i do kraja ove sedmice bit će pušten na kućno liječenje – rečeno je za „Avaz“ iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.

Teška nesreća desila se 12. maja, kad su se momci bihaćkog benda “The Babe Barbarella” vraćali s nastupa u Banjoj Luci. Oni su se svojim vozilom VW Tuaran sudarili s Audijem 100, u kojem su bili granični policajci, koji su tog jutra krenuli preuzeti smjenu na graničnom prijelazu u Bosanskom Novom. U ovoj nesreći poginuo je granični policajac Jasmin Gerzić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79