Plaću nisam dobio dvije godine, kontejner mi je dom, a dobivao sam jedan sendvič dnevno’

Nezadovoljstvo radnika jedne splitske građevinske tvrtke kulminiralo je jučer rano poslijepodne, oko 14 sati i 30 minuta, kada je on maljem porazbijao, a onda i zapalio kamion u vlasništvu svog šefa.

Kako je izvijestila policija, muškarac je razbio stakla na teretnom vozilu Volkswagen u vlasništvu 64-godišnjaka, parkiranom u Čopovoj ulici u središtu Splita, a onda i zapalio unutrašnjost vozila. Vatra je zahvatila cijelu kabinu. Kako javlja Dalmatinski portal, pritom je samo srećom izbjegnuta prava katastrofa jer je ispod kamiona bilo boca s benzinom, a u neposrednoj blizini i desetak plinskih boca. No, do eksplozije većih razmjera nije došlo jer se u blizini našao profesionalni vatrogasac koji je trenutno ručao u obližnjoj konobi.

Svjedoci nesvakidašnjeg događaja ispričali su da je muškarac djelovao kao da mu je potpuno svejedno što će se dogoditi. Mirno je promatrao kako buktinja guta automobil.

 

Dvije godine nisam dobio plaću. Spavao sam u kontejneru i dobivao sendvič dnevno – ispričao je muškarac zabezeknutim ljudima koji su se zatekli na mjestu događaja.

Očevici su za Dalmatinski portal ispričali kako je situacija bila zastrašujuća.

– Moglo je sve odletjeti u zrak. Srećom, požar je ugašen prije no što je došlo do katastrofe – ispričao je jedan.

Policija je ubrzo došla na mjesto događaja te odvela radnika koji je, navodno, pritom poručio kako se ne brine jer će mu ionako “biti ljepše u zatvoru”.  Očevidom je utvrđeno da je nastala veća materijalna šteta na vozilu, kao i na izolaciji električnog kabela na zapadnoj fasadi jednog ugostiteljskog objekta. Ukupna šteta procijenjena je na oko stotinu tisuća kuna. Objavljeno je i da je muškarac bio pod utjecajem alkohola, a nakon triježnjenja predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79