Plakati podrške Bogiću Bogićeviću širom Sarajeva: Ti si naš gradonačelnik

Građani Sarajeva ne odustaju od iskazivanja podrške Bogiću Bogićeviću koji je sinoć odustao od kandidature na mjesto gradonačelnika glavnog grada BiH, nakon sinoćnje burne sjednice Vijeća Grada Sarajeva.

Naime, nakon što je danas pokrenuta Facebook grupa podrške Bogićeviću, koja je za samo nekoliko sati okupila više od deset hiljada članova, nepoznati inicijatori odlučili su podršku Bogićeviću iskazati i postavljanjem jumbo plakata na najprometnijim sarajevskim raskrsnicama, kao i plakatima na stanicama javnog prijevoza i mnogim drugim mjestima.

Naime, jedan plakat je postavljen na bilboard koji se nalazi na saobraćajnici između autobuske stanice i zgrade Ambasade Sjedinjenih Država. Tekst koji stoji ispod Bogićevićeve slike glasi: “Ti si naš gradonačelnik. Građani Sarajeva”.

Podsjećamo, Bogićević je nakon sinoćnje sjednice Gradskog vijeća, dao neopozivu ostavku na mjesto kandidata za gradonačelnika Sarajeva.

Svoju odluku saopćio je u pismu predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću.

“Moja kandidatura je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju”,napisao je Bogićević.

Istovremeno, predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo, Kenan Musić, u svojstvu fizičkog lica, kao građanin Sarajeva, pokrenuo je danas inicijativu za organizaciju protestne vožnje automobilima kroz bh. prijestolnicu, u znak podrške Bogiću Bogićeviću.

Istu vožnju kroz grad najavio je i u MUP-u KS, a od Ministarstva Saobraćaja, za subotu, 27. marta, kada je najavljena vožnja, zatražio je izmjenu režima saobraćaja kako bi kolona vozila neometano prošla gradom i na taj način iskazali svoju podršku Bogićeviću i nezadovoljstvo političkim ambijentom u glavnom gradu BiH, piše Klix.

Musić je istakao kako ovo nije politički, već građanski „skup“ i inicijativa kojom svi građani, koji su podržali ovaj prijedlog, žele iskazati nezadovoljstvo zbog izigravanja kandidature Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79