Planirao kupiti stan: Policija nazvala broj iz telefona

Kovačević je, kako tvrde, sebi bliskim osobama, prije ataka na Krunića, saopštio da nakon “velikog posla kupuje stan”

Žarko Pavlović i teško ranjen Goran Ilić, namjeravao je kupiti stan nakon počinjenog djela, navodi na svom blogu Slobodan Vasković pozivajući se na izvore iz istrage.

Njegov tekst prenosimo u cjelosti.

Kovačević je, kako tvrde, sebi bliskim osobama, prije ataka na Krunića, saopštio da nakon “velikog posla kupuje stan”.

Kovačević je likvidiran prilikom razmjene vatre, na 20-30 metara od mjesta napada, u selu Glamočani (opština Laktaši), nadomak Banjaluke, 22.04.2019., oko 22 časa i 30 minuta. Na sebi je imao specijalnu odjeću koja sprečava da barutne čestice ostanu na rukama i gornjem dijelu tijela. Bila mu je navučena do pasa.

Kod Kovačevića je pronađen i telefon “specijal” u kojem su bila dva broja: korisnik jednog od brojeva je pronađen, trebalo je da ukrade automobil za Kovačevića, ali to nije učinio. Taj automobil bi, izvjesno, bio korišten u likvidaciji.

Ta osoba, koja nije sa područja Banjaluke, se (zasad) ne dovodi u vezu sa atakom na Krunića, a korisnik drugog broja, koji može biti posrednik ili Naručilac, do sada, prema mojim informacijama, nije otkriven.

Prema mojim infomacijama iz pravosudno-policijskih krugova, nakon što je pogođen Kovačević, Benedi Đukanović, za kojeg se sumnja da je pucao zajedno sa njim na Krunića i pratnju, vukao je ranjenog saučesnika par desetina metara, a onda ga ostavio.

Kovačević je iskrvario, jer je pogođen u butnu arteriju. Đukanović ga je ostavio, uzeo i njegovu pušku i nosio je, zajedno sa svojom, najmanje kilometar, a onda ih je, prema mojim izvorima iz pravosudnopolicijskih krugova, obje odbacio, kao i okvire za municiju.

Na ovom mjestu postavlja se pitanje da li je neko čekao Đukanovića i Kovačevića, jer su, prema tvrdnjama mojih izvora, pokušali pobjeći u pravcu kojim se do mjesta ataka stiže drugim putevima, a ne glavnim?!

Pitanje je i gdje je u tom trenutku bio četvrti osumnjičeni Rodoljub Gajić, koji je radnik “Sektor sekjuritija” i izdao je Krunića, tako što je prodao informacije Kovačeviću o njegovom kretanju, broju ljudi koji ga obezbjeđuju, oružju koje nose sa sobom….

Gajić je, tokom saslušanja, tvrdio da je “bio u svojoj kući sa porodicom”. Međutim, izvjesno je da Gajić, hulja bez ostatka, zna mnogo više od onog što je u istrazi dosad rekao.

Gajić je prvo prošao poligraf, kada ga je poligrafisao “stručnjak” iz RS, ali nakon što je poligrafisanje izvršio profesionalac, koji je stigao iz Srbije, Gajić je pao na poligrafu.

Rodoljub Gajić (FOTO: SrpskaInfo)

“Ni na jedno pitanje nije odgovorio istinito”, tvrde moji izvori.

Kada je, nakon drugog poligrafisanja, Gajić “pritisnut”, priznao je svoje učešće u tragediji, a najužasnija činjenica je da je saopštio kako je, nakon Kovačevićevog raspitivanja o Kruniću, obezbjeđenju i oružju koje nose, navikama…, “znao da će “Krunić biti likvidiran” i to još od početka aprila, ali to nikom nije rekao.

Gajić se sa Kovačevićem sreo i u selu Rekavice, par dana prije likvidacije Krunića, a imali su telefonsku i SMS komunikaciju – ne preko “specijala”, već ličnih brojeva telefona.

Gajić je Kovačeviću, prema sopstvenom priznanju, prodao i informaciju da će Krunić još određeno vrijeme boraviti u Glamočanima, “jer mu se stan u Banjaluci renovira”. Gajić je bio angažovan na obezbjeđivanju Krunićeve porodice, a činio je to i nakon likvidacije. Čak je nosio kovčeg na sahrani nastradalog Krunića.

Paradoks u cijelom ovoj tragediji jeste da je Gajić, prema sopstvenoj izjavi, prodavao informacije Kovačeviću u neposrednoj blizini PU Banjaluka i da je to činio u vrijeme dok je Kovačević bio “na mjerama”.

Da li je Gajić ili neko drugi čekao likvidatore zasad je enigma, a zna se da je nakon bjekstva osumnjičeni Đukanović došao do svog automobila golf 7, bijele boje.

Nakon toga se svojim automobilom, prema tvrdnjama iz MUP RS, odvezao prema Derventi, gdje je kontrolisan od saobraćajne policije, ali je pušten, jer, kako su saopštili iz MUP RS “tada nije bio oumnjičen”.

Desilo se to 23.04. ujutro oko 02 časa u selu Lug kod Dervente. Krunić i Pavlović su likvidirani, a Ilić ranjen, 22.04. oko 22 časa i 30 minuta.

Moji izvori dalje tvrde da je Emilio Baldo, jedan od osumnjičenih za likvidaciju, koji se nalazi u pritvoru, svojim vozilom odvezao Kovačevića i Đukanovića blizu mjesta mjesta tragedije.

Emilio Baldo

Baldo posjeduje automobil “Opel corsa” (crne boje), a isti takav automobil, samo druge boje (crvene), posjedovao je i Kovačević. Bitno je naglasiti da taj automobil, prema tvrdnjama mojih izvora, nije bio registrovan na Kovačevića. Automobil je pronađen u Zalužanima.

Baldo je, prema tvrdnjama mojih izvora, osobe koji su izvršili likvidaciju odvezao između 19  časova i 30 minuta i 20 časova i 30 minuta, 22.04.2019. godine.

Baldo je, tokom saslušanja, tvrdio da ima alibi za navedeno vrijeme, ali moji izvori navode da MUP RS ima čvrste dokaze da Baldo ne govori istinu.

Gajić i Baldo se nalaze u jednomjesečnom pritvoru, dok je Đukanović i dalje u bjekstvu. Nije pronađen ni njegov automobil.

 

Željka Kovačevića likvidirao saučesnik!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79