Plate medicinarima u Republici Srpskoj bit će povećane za šest, ostalim radnicima za pet posto

Narodna skupština Republike Srpske večeras je jednoglasno, po hitnom postupku, usvojila set zakona kojima se plate u zdravstvu povećavaju za šest posto, a ostalim radnicima u ovome entitetu pet posto.

Usvojeni su Zakon o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda , te Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, piše SRNA.

Plate će se povećati 20 KM, ako vam je plata ispod 700 dobićete “povišicu” od 10 KM

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture , Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa, te Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Po hitnom postupku usvojeni su Zakon o izmjenama Zakona o porezu na dohodak i Zakon o dopuni Zakona o doprinosima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je, nakon što je apsolviran dnevni red, zaključio rad 19. posebne sjednice Narodne skupštine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79