Platila 10.000 eura za auto preko interneta, ali auto nije dobila

Žena (47) iz Rijeke vidjela je oglas na internetu i dogovorila se s nepoznatom osobom oko kupnje auta. Uplatila je 73.000 kuna (10.000 eura) , međutim vozilo joj nikad nije dostavljeno, izvijestila je riječka policija

Policija ponovno poziva građane na povećani oprez pri korištenju neprovjerenih internetskih sadržaja budući da mogu postati žrtvom prijevara.

Tako su ovih dana u Rijeci zaprimili kaznenu prijavu 47-godišnje žene, koja je oštećena prilikom dogovaranja kupnje preko interneta. Naime, ona je vjerujući navodima iz objavljenog oglasa na internetu dogovorila s nepoznatom osobom kupnju automobila i uplatila mu traženi iznos, međutim, vozilo joj nikad nije dostavljeno čime je materijalno oštećena za oko 73.000 kuna.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela prijevare, građanima se savjetuje da budu vrlo oprezni kome se obraćaju za kupnju vrijednih materijalnih stvari, s kime sklapaju ugovorne odnose virtualno i pod kojim uvjetima. Treba napomenuti da pritom nerazmjerna ponuđena cijena u odnosu na tržišnu cijenu neke materijalne stvari, kupcima bi svakako trebalo biti upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari prenosi 24Sata.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79