Platio glavom jer je odbio da odradi posljednji posao za klan

Kotoranin Marko Vuković (41) izrešetan 17. januara ispred škole na Bežanijskoj kosi htio je da izađe iz posla sa krijumčarenjem narkotika.

Pomorac Vuković ubijen je u mafijaškoj sačekuši jer nije hteo više da švercuje kokain ni za “škaljarce ” ni za “kavčane”. Vuković je ubijen nakon jednog sukoba sa “škaljaracima”, koji su od njega tražili da im iz Južne Amerike prokrijumčari još samo jednu veću pošiljku droge. Marko Vuković, iako je ranije sarađivao sa “škaljarcima” i “kavčanima”, nije bio pripadnik nijednog klana, niti je imao krivični dosije.

– On je gotovo sve članove zaračenih klanova poznavao iz djetinjstva iz Kotora. Zato nije htio da bude ni u jednoj bandi. Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. Međutim, i “kavčani” i “škaljarci” su iskoristili svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain – rekao je izvor srbijanskih medija i dodao:

– Marko je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće miješati u bespoštedni sukob crnogorskih narko-klanova.

Vuković je poslije desetak godina odlučio da prestane da krijumčari kokain.

– Pošto je posao sa narkoticima postao veoma opasan, a sukob između dva kotorska klana prerastao u rat do istrebljenja, Vuković je odlučio da okonča posao sa švercom droge. On je osnovao firme u Belgiji, Crnoj Gori i Srbiji i počeo da se bavi legalnim poslovima. U Beograd se doselio prije nekoliko godina i osnovao je građevinsku firmu – objasnio je izvor iz istrage.

Međutim, pripadnici “škaljarskog klana” su počeli da ga pritiskaju u posljednje vrijeme da im odradi još jedan posao uz obećanje da ga neće više uplitati u trgovinu narkoticima.

– Vuković je međutim odbio njihov zahtjev. Međutim, oni to nisu htijeli da prihvate, pa su počeli otvoreno da mu prijete. Marko i pored toga nije htio da promjeni odluku. Vjerovao je da “škaljarci” svoje prijetnje neće ostvariti jer se sa većinom njih zna iz djetinjstva. Nažalost, pogriješio je – ispričao je izvor upućen u istragu.

Podsetimo, Marko Vuković je ubijen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši i to u trenutku kad je u vozilu bilo njegovo troje od četvoro djece. On je pokupio kčerkice iz škole i sjeo u vozilo u kojem je bio i sin. Tada je ubica prišao prozoru i ispalio nekoliko metaka Vukoviću u glavu i odmah pobjegao. Policija je obavila uviđaj i dala se u potragu za zločincem. Blokiran je bio čitav Novi Beograd, zaustavljana su i pretresana vozila po ulicama i na mostovima, ali ubica nije pronađen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79