Platio sladoled lažnom novčanicom od 200 eura: “Nije mu smetalo što je kugla sladoleda 10 eura”

Policija poziva građane da bez obzira na gužve dobro pripaze kakve novčanice primaju te provjere imaju li potrebna zaštitna obilježja koja olakšavaju provjeru njihove ispravnosti, odnosno da se ne radi o krivotvorini, filmskom novcu i slično.

Prije nekoliko dana crikvenička policija je zaprimila dojavu oštećene osobe u čijoj je trgovini zaprimljena neispravna novčanica od 200 eura.

Naime, navedena novčanica zaprimljena je u trgovini koja posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području prilikom kupnje dva sladoleda. Naknadnim pregledom novčanice je utvrđeno da novčanica nije valjana te da se na njoj nalazi natpis souvenir.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je strani državljanin u opticaj stavio navedenu novčanicu u namjeri da je upotrijebi kao pravu te na taj način oštećenom počinio materijalnu štetu u iznosu od oko 190 eura. Tijekom kriminalističkog istraživanja navedeni novac je oduzet i vraćen oštećenom.

Protiv počinitelja se podnosi odgovarajuća prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare i krivotvorenja novca.

Policija poziva građane da bez obzira na gužve dobro pripaze kakve novčanice primaju te provjere imaju li potrebna zaštitna obilježja koja olakšavaju provjeru njihove ispravnosti, odnosno da se ne radi o krivotvorini, filmskom novcu i slično, navodi PU Primorsko goranska

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79