Plave vode u Travniku neće više biti iste: Niče luksuzni hotel, pogledajte kako će izgledati (VIDEO)

Jednu od najpoznatijih i omiljenih bh. turističkih atrakcija, čuvenu travničku Plavu vodu, uskoro će dodatno ukrasiti luksuzi hotel, koji će Travničanima, kao i domaćim i stranim turistima ponuditi, pored standardnih i brojne nove sadržaje, koji do sada u ovom gradu nisu zastupljeni.

Kako najavljuju investitori, ćevabdžinica Hari, uspješna priča u ugostiteljstvu se nastavlja, ovoga puta u malo drukčijem smjeru, ali s ciljem unapređenja smještajno-ugostiteljske ponude i obogaćivanja turističkih sadržaja i usluga u gradu Travniku.

Ova objava izazvala je brojne komentare i poruke podrške, ali nakon nekoliko oprečnih mišljenja vezanih za najavu početka izgradnje hotela na Plavoj vodi, investitor se oglasio saopćenjem u kojem podcrtavaju da ke Plava voda biser BiH te da će joj sasvim sigurno vratiti stari sjaj.

“Uređenje lokaliteta “Plava voda” je u nadležnosti Općine Travnik, koja je već ranije izradila idejno rješenje urbanističkog i prostornog plana, ali se čeka na njegovu realizaciju, a u okviru toga, hotel nikako ne narušava ambijent, već se uklapa u postojeći projekat, te znatno i uveliko uljepšava i obogaćuje ovaj dio Travnika. Uređenje ograda i korita rijeke, dakle uopće nije u našoj nadležnosti”, objasnili su.

Kako dodaju, objektu, koji je nekada bio glavno okupljalište Travničana, a dugi niz godina je napušten i oronuo, ovim projektom upravo će ublažiti arhitektonski negativan uticaj na okolni ambijent i stvoriti novu ponudu sadržaja na ovom prostoru, ali i dalje.

“Koncept redizajna postojećeg objekta zasniva se na korištenju i modernoj reinterpretaciji tradicionalnih travničkih elemenata. Stare razglednice sa ovog lokaliteta svjedoče o postojanju nekoliko objekata sa tipičnim kosim krovovima i pored Plave vode. Travničke tradicionalne kuće karakteriše struktura sačinjena od prizemlja, jednog ili dva sprata sa nizom prozora i crnog krova velikog nagiba na kraju. Etaža sprata će dobiti niz prozora i verandi od drvene konstrukcije, a sve to se prekriva nizom travničkih krovova velikog nagiba prekrivenih šindrom”, navode.

Idejno rješenje projektiranja luksuznog hotela potpisuje eminentni i svjetski poznat arhitektonski velikan Amir Vuk-Zec, čime su, kako navode, potvrdili opredjeljenje da sarađuju sa dokazanim i priznatim stručnjacima.

Sneak peek- Otkrivamo vam kako će izgledati luksuzni hotel na Plavoj vodi!

🔊🎬Sneak peek- Otkrivamo vam kako će izgledati naš luksuzni hotel na Plavoj vodi!

✨Uskoro počinjemo sa radovima✨

ℹ️Jednu od najpoznatijih i omiljenih bh. turističkih atrakcija, čuvenu travničku Plavu vodu, uskoro će dodatno ukrasiti luksuzi hotel, koji će Travničanima, kao i domaćim i stranim turistima ponuditi, pored standardnih i brojne nove sadržaje, koji do sada u ovom gradu nisu zastupljeni.

Uspješna priča u ugostiteljstvu se nastavlja, ovoga puta u malo drukčijem smjeru, ali s ciljem unapređenja smještajno-ugostiteljske ponude i obogaćivanja turističkih sadržaja i usluga u gradu Travniku.

Posted by Ćevabdžinica Hari on Subota, 20. Februar 2021.

“Na kraju, novim konceptom, Plavu vodu ćemo vratitu Travničanima, kao i svim domaćim i stranim turistima, te ponuditi brojne savremene i luksuzne usluge i ponude koje danas nisu zastupljene na ovom području”, navodi investitor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79