Plenković: Podržavamo nova ograničenja, broj jedan je zdravlje građana

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je nakon sastanka predstavnika Vlade s članovima Znanstvenog savjeta da su članovi Savjeta prihvatili nove epidemiološke mjere.

– Konstatirana je ozbiljnost situacije. Prateći daljnji tijek hospitaliziranih i broja novozaraženih vodit ćemo se zdravstvenom sigurnošću građana i donositi eventualno nove mjere koje bi još mogle smanjiti intenzitet epidemije u RH – rekao je Plenković prenosi HRT.

Govorio je i o vakcini te da se o učincima može govoriti nakon vakcinisanja 70 posto ciljane populacije.

Istaknuo je da nema jednoumlja u Znanstvenom savjetu. “Postoje različiti pogledi, ali s obzirom na nove mjere, usuglasili smo se u tri ključne točke: podrška novim mjerama, ocjena da je situacija ozbiljna i, ako bude potrebe, kroz proces zajedničkih konzultacija razmotrit ćemo zajednički donošenje novih mjere – dodao je.

– Broj jedan u borbi protiv pandemije je zdravlje građana, održivost zdravstvenog sustava i sprječavanje većih ekonomskih posljedica. Ove godine poduzeli smo toliko mjera, ukupno će biti 8,1 mlrd. kuna, koje su otišle za naše sugrađane u privatnom sektoru – rekao je Plenković.

– Uz sav respekt koji imamo prema ugostiteljskim djelatnicima, nama je jako važno da održimo ono što je bitno za ekonomiju, a to je proizvodnja. Poruku koju moramo poslati je da naši sugrađani u ovim okolnostima trebaju izbjegavati suvišne socijalne kontakte. Virus prelazi kroz kontakt između nekoga tko je zaražen i nekoga tko nije, – rekao je Plenković i pozvao građane da se ponašaju odgovorno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79