Plenković u svađi s Milanovićem: Odjednom je postao veliki zagovornik prava Hrvata u BiH, neka kaže to Bajdenu ako je frajer

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je izjave predsjednika države Zorana Milanovića u kojima se osvrnuo i na uslovljavanje ulaska Finske u NATO izmjenama Izbornog zakona BiH.

Između ostalog, Plenković je komentirao izjavu hrvatskog predsjednika u kojoj je naglasio kako Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO-u dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

“Može, neka on blokira kao neko ko sjedi na NATO samitima odmah. Ako je frajer, on bi to pustio na samitu, a onda bio dao parlamentarnoj većini da blokira”, rekao je Plenković, piše Telegram.

Ponovio je potom da je Milanović čovjek koji je podržavao Komšića i koji je “gubio glas” na njegovim predizbornim skupovima agitirajući protiv HDZ-a BiH.

“Odjednom je postao veliki zagovornik prava Hrvata u BiH”, kazao je.

Ponovio je da Milanović može pristup Finske blokirati na NATO samitu u Madridu.

“Neka ako je frajer to blokira odmah na samitu, zašto puštati Sabor? Tako i tako čovjek zastupa prokremljske stavove u Hrvatskoj. Ako je frajer neka kaže direktno Bidenu da je protiv”, rekao je.

Osim teme izbornog zakona i ulaska Švedske i Finske u NATO, Plenković se osvrnuo i na Milanovićeve izjave u kojima je naveo kako je HDZ povezan s nekadašnjom Udbom.

“Treća teza, najgora, najgnusnija teza, to samo neko ko je pun gnoja, gnoja u smislu karaktera, to je valjda taj karakter koji je… Znate zašto gnoj služi i od čega nastaje, to ne moram objašnjavati. Nastoji baciti tezu o Udbi i udbašima na druge, na HDZ, na mene, na mog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko sedmica. Stepen zla koji postoji u nekome ko je nažalost dobio povjerenje birača, stepenj projiciranja na druge svih svojih malignih svojstava je neviđen na hrvatskoj političkoj sceni”, poručio je Plenković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79