Plenkovićev političar rodom iz Sarajeva u centru skandala: Sprema se za funkciju ministra, već danima dolazi u ministarstvo…

Ali nešto takvo, da osoba koja je prema više najava budući ministar u Ministarstvo dolazi prije službene primopredaje, dosad je u hrvatskoj savremenoj historiji nezabilježeno.

Kako piše današnji Nacional, koji ga naziva neiskusnim, Davor Filipović danima već dolazi u Ćorićevo ministarstvo.

Prema njihovim informacijama on se 21. aprila pokušao u tajnosti sastati s Tomislavom Ćorićem u njegovom uredu na 22. spratu, dva dana nakon što je već viđen sprat niže gdje su kadrovska i pravna služba. Za sastanak s Ćorićem saznali su ipak neki HDZ-ovci koji su sve potvrdili Nacionalu.

“Beskrajno lojalan Plenkoviću, sprema se umjesto Ćorića nastaviti provođenje premijerove politike i u sferi energetike.

Ali nešto takvo, da osoba koja je prema više najava budući ministar u Ministarstvo dolazi prije službene primopredaje, dosad je u hrvatskoj savremenoj historiji nezabilježeno.

I ujedno baca ponajbolju sliku na karakter i stručne domete isforsirane rekonstrukcije Plenkovićeve Vlade iz koje, osim pravosudnim problemima opterećenih Josipa Aladrovića i Borisa Miloševića, zapravo svojevoljno odlazi, odnosno suštinski glavom bez obzira bježi samo Tomislav Ćorić”, piše Nacional koji dodaje da je za Plenkovića kontrola nad Ministarstvom privrede i održivog razvoja od presudnog značaja jer provodi Plenkovićevu energetsku politiku koja je spora, tajnovita i štetna za Hrvatsku.

Podsjetimo, Davor Filipović, inače rodom iz Sarajeva, teško je poražen na izborima za gradonačelnika Zagreba od strane današnjeg gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Ukoliko se informacije pokažu istinitim, Filipović će svoju vjernost Plenkoviću “naplatiti” ministarskim mjestom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79