Pljačka kod Osijeka, u sačekuši ranjena dvojica zaštitara

Nakon velike pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci dogodila se još jedna oružana pljačka kod Osijeka.

Pljačka se dogodila oko 15 sati na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin. Za sada nepoznati počinitelji su uz upotrebu vatrenog oružja nad dvojicom zaštitara koji su upravljali vozilom zaštitarske firme počinili razbojništvo.

Dvojica zaštitara su u pljački povrijeđena, a zasad nije poznata težina povreda.

Počeli pucati po zaštitarima u klasičnoj sačekuši, jednom zaštitaru su propucane obje noge

Kako javlja Glas Slavonije, razbojnici su zaštitare dočekali u klasičnoj sačekuši. Čekali su ih u šumi i, kada su naišli, počeli su pucati po njima. Prema neslužbenim informacijama, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao. Imali su sreće što im je pomogla slučajna prolaznica i prevezla ih u Klinički bolnički centar Osijek. Prema dostupnim informacijama, nisu u životnoj opasnosti.

Nepoznati su počinitelji tom prilikom ukrali za sada neutvrđenu količinu novca i udaljili se u nepoznatom smjeru. Bili su maskirani.

Na ulicama duge cijevi, područje nadlijeće policijski helikopter

Na terenu su sve raspoložive snage PU Osječko-baranjske, Specijalna policija, Interventna policija, Temeljna policija i Prometna policija. Na ulicama su duge cijevi, a cijelo područje nadlijeće policijski helikopter.

– Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje traganja za nepoznatim počiniteljima te građani nemaju razloga za zabrinutost. Posebno želimo zahvaliti građanima koji su pružili pomoć i povrijeđene zaštitare prevezli u bolnicu. Povrijeđeni zaštitari su van životne opasnosti – poručili su iz Osječko-baranjske policije.

Napadači znali područje i rutu

Policijski forenzičari čak su i oko kilometar od samog mjesta napada detaljno pregledavali tragove koje su pronašli njihovi kolege. Novinarsku ekipu su zamolili da se pomakne 600-tinjak metara zbog vlastite sigurnosti. Iako je već pao i mrak, policajci su i dalje bili ondje, javlja Glas Slavonije.

S obzirom na to da se radi o šumi između Šodolovaca i Hrastina, može se pretpostaviti da su napadači osobe koje ipak znaju ponešto o tom kraju. Pretpostavlja se da se radilo o pljačkašima koji su dobro poznavali i rutu zaštitara i okolni teren, na kojem su zaštitarsko vozilo dočekali.

Tijekom večeri se očekuju rezultati očevida, kao i više podataka o tome koliko je novca u zaštitarskom vozilu bilo.

Druga velika pljačka danas

Podsjetimo, ranije danas dogodila se još jedna velika oružana pljačka, na dubrovačkom aerodromu. Oko 7:40 sati dva naoružana motociklista presrela su zaštitarski kombi i, prema dostupnim informacijama, ukrala oko 100.000 eura. Riječ je o novcu iz duty free shopa. I u tom je slučaju evidentno da su pljačkaši tačno znali kada će kombi biti kod aerodroma, i to pun novca. U tom slučaju cijeli napad snimile su videokamere, koje bi mogle pomoći u potrazi za pljačkašima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79