“Pljačkaš sa satarom” se okitio novom optužnicom: Do sada je robijao 14 puta

Sabahudin Rizvić (33) u javnosti poznatiji kao „pljačkaš sa satarom“, koji je inače 14 puta ranije osuđivan, od jučer je svom krimnalnom dosjeu dodao još jednu optužnicu.

Naime, ovaj po zanimanju rukovodilac građevinskih mašina, koji je nezaposlen i otac dvoje djece je 11. jula 2020. godine oko 11.45 sati, u Sarajevu, u ulici Skenderija broj 20 uz upotrebu omiljenog alata mesarskog noža, takozvane satare upao u prodavnicu „Mercator“.

Maskirao se medicinskom maskom, improviziranom potkapom sive boje sa kačketom crne boje. Nosio je crnu jaknu i plave farmerice. Kada je ušao u prodavnicu držeći u ruci sataru odgurnuo je mušteriju K.Đ. koja je pala na pod.

Porderao se na prestravljenu prodavačicu M.P. koja se u tom trenutku nalazila za kasom, riječima: „Vadi pare, vadi pare“. Nakon što je radnica prvobitno odbila dati novac zamahnuo je satarom i sječivom udario u rub pulta!

Radnica je nakon toga iz straha za život i sigurnost M.P. otvorila kasu i pomjerila se od nje, da bi razbojnik potom prišao kasi i rukama iz ladice uzeo oko 970 KM, nakon čega je pobjegao prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79