Pljačku “Sparkasse banke” počinio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK

Naoružani razbojnik, maskiran kapuljačom, upao je danas popodne u poslovnicu “Sparkasse banke” u Lukavcu, odakle je, prijeteći oružjem, odnio za sada neutvrđenu sumu novca.

Dežurna tužiteljica Tužilaštva TK u izjavi za „Avaz“ je rekla kako preliminarni rezultati istrage govore kako je pljačkaš sa sobom odnio veću količinu novca.

– Riječ je o pljački koju još vodimo po NN počiniocu. U toku je saslušavanje većeg broja svjedoka, kao i izuzimanje videosnimka s nadzornih kamera. Sutra ujutro ćemo imati preciznije informacije o novcu koji je odnesen i o počiniocu – kazala je za „Avaz“ dežurna tužiteljica.

Prilikom pljačke razbojnik je suzavcem poprskao zaštitara. Njega je zbrinula ekipa Hitne pomoći, a potom je prevezen na UKC Tuzla, odakle je nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo kako je pljačku počinio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK, koji trenutno radi u jednom javnom preduzeću.

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Lukavac.

Istraga se nastavlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79