Pobjegao zaraženi migrant: “Ne znamo gdje je, da li je na ulicama ili van kantona”

Bihać, BiH - 25. oktobar 2019: Grad Bihać je pod velikim pritiskom zbog velikog priliva migranata, koji već dvije godine dolaze u ovaj grad, različitim prevoznim sredstvima, pokušavajući doći do susjedne Hrvatske, a nakon toga i nekih drugih evropskih zemalja.Svaki prihvatni centar na području Bihaća je pun, a migranata ima jako puno i u ilegalnim privatnim smještajima. Svakodnevno se mogu vidjeti na ulicama, po parkovima, kafićima, u prodavnicima ili na gradskom trgu. Građani Bihaća kažu da je jedan od najvećih problema smeće koje ostavljaju iza sebe i to što u velikom broju borave na gradskim ulicama. ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

“Nismo ga našli i ne znamo gdje je sada – da li je na ulicama ili van kantona”, rekla je Ćemalovićeva

Migrant kod koga je potvrđen virus korona pobjegao je iz izolatorijuma, potvrdila je danas ministar zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Ona je rekla na konferenciji za novinare da vlasti ne znaju gdje se ovaj migrant sada nalazi.

“Nismo ga našli i ne znamo gdje je sada – da li je na ulicama ili van kantona”, rekla je Ćemalovićeva.

Ona je navela da je testiran je još jedan migrant koji je bio sa ovim odjeglim i da se čekaju njegovi rezultati.

“Sva sreća je da on nije bio u kontaktu sa migrantima. Bio je izolovan, testiran je i čekamo rezultate”, rekla je Ćemalovićeva.

Ona kaže da svake srijede testiraju sve sumnjive slučajeve na virus korona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79