Pobjegli nakon potresa iz Petrinje. Ostavili zavezanog psa, oduzete mu zadnje noge

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj na staru je godinu u Petrinji pronašla rotvajlera čiji su vlasnici nakon potresa pobjegli u Zagreb.

Dojava je glasila: “X i X su s djecom pobjegli za Zagreb, pas rotvajlera koji ne može na zadnje noge ostao je zavezan u podrumu”, piše Index.

“Tog dana bili smo u Petrinji. Po završetku hvatanja kućnih mica čiji su vlasnici molili da ih se spasi prije rušenja kuće, stiže dojava: ‘X i X su s djecom pobjegli za Zagreb, pas rotvajlera koji ne može na zadnje noge ostao je zavezan u podrumu'”, započeli su opis događaja na Facebooku.

Bez imalo razmišljanja odjurili su na dojavljenu adresu.

“Dozivali smo ljude oko kuće, psa, kucali po prozorima podruma. Ni muk. Pitali smo opet. Je li sigurna u navedeno? Nitko ne laje, ne cvili… I je, sigurna… Ušli smo unutra. I bio je tamo. U drugoj mračnoj prostoriji, zavezan za panj. Iznemogao, gotovo nepokretan. Zadnje dvije noge oduzete, prednje dvije jako slabe. Dehidrirao, gladan… Imao je problema s očima, otežano jeo, pio…”, opisali su.

Dodali su da je pola sata prije ponoći na staru godinu njihova veterinarka došla napraviti prvo što se moglo.

“A do 3:30 ujutro volonterka ga prala, držala na infuziji, hranila… Tako je nama izgledao doček, nadamo se bolje, 2021.”, dodali su.

Psu su nadjenuli ime Debeli, a znaju da ima tri godine.

“Njegova priča podsjeća nas na sve zaboravljene, ostale u ruševinama, zaključanim podrumima, kućama…”, dodali su.

Apelirali su na sve koji znaju da je neko živo biće ostalo zatočeno ili su oni ti koji su ostavili svog ljubimica u potresnim područjima, da im jave, a oni će ih odmah otići pokupiti.

“Bez otkrivanja identiteta, bez osuda, molimo vas samo javite. Nažalost, sigurni smo da ovo nije jedini takav slučaj…Odmah sljedeći dan zvali smo vlasnika. Potpisao je izjavu o odricanju vlasništva nad psom i prijepis na skrb Udruzi. Molimo Vas suzdržite se komentara na račun vlasnika. Fokusirajmo se na konkretna rješenja na milijun problema vezanih uz ovu tragediju koja nas je sve potresla. Danas smo bili na prvom vađenju krvi. Iz nalaza se vidi da su prisutne neke upale. Liječimo oci, na antibiotiku je, hranimo se kuhanom hranom, lijepo se debljamo i vraćamo snagu. A što se tiče invaliditeta – detaljne pretrage će tek pokazati. Sumnja se na posljedicu incesta prilikom štancanja rotvajlera. Mi od Debelog ne odustajemo”, poručili su i najavili da će više o zdravstvenom stanju Debelog pisati kad budu znali više.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79