Pobuna vozača na Lipi: Ako ubrzo niko ništa ne učini, mi ćemo izbaciti migrante iz autobusa

Vozači autobusa koji su od jučer parkirani u blizini nekadašnjeg kampa Lipa pobunili su se i zaprijetili da će izbaciti migrante iz autobusa ako se ubrzo ne krene na bilo koju lokaciju, javljaju lokalni mediji.

Kako piše USKInfo, vozači su otišli na pregovore, ali se ne stiče dojam da se nazire neko rješenje trenutne situacije.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić za USKInfo potvrdio je informaciju da su u toku pregovori vozača sa osobljem IOM-a. Također je kazao da u 16 sati će biti održan sastanak na kojem će se kao rješenje pokušati dogovoriti sa višim nivoima vlasti u BiH da se migranti premjeste na nekoliko različitih lokacija u BiH.

Na lokalitetu Lipa nalazi se 20 autobusa sa oko 1.000 migranata koji su boravili na prostoru bivšeg kampa. Svi autobusi su blokirani, a migranti se još u njima nalaze.

Jedina promjena u odnosu na jučerašnji dan je ta da novinari nemaju pristup lokaciji, odnosno migrantima i autobusima nego stoje pored makadamskog puta koji vodi u nekadašnji kamp.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79