Počela akademska godina: Studenti na fakultetima, obavezno poštovanje epidemioloških mjera

Na Univerzitetu u Banjaluci danas je počela nova akademska godina uz klasično izvođenje nastave, a ukoliko bude pogoršana epidemiološka situacija pripremljen je plan za onlajn izvođenje nastave.

Potvrdili su ovo ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević i rektor ovog univerziteta Radoslav Gajanin.

Pred početak svečane manifestacije “Akademski čas” na Fakultetu bezbjednosnih nauka, Rajčević je rekao da je odlučeno da nastava bude izvođena na klasičan način, uz fizičko prisustvo nastavnika i studenata, ali uz poštovanje mjera koje je preporučio Institut za javno zdravstvo Srpske.

Gajanin je poručio da će Univerzitet ispoštovati sve epidemiloške preporuke, te naveo da je u prvu godinu studija upisano oko 2.100 studenata.

– Broj studenata je veći u odnosu na prošlu godinu. Zadovoljni smo, imajući u vidu da je srednje škole završilo za oko 500 učenika manje nego u prethodnoj godini – rekao je Gajanin, te studentima, nastavnicima i ostalom osoblju Univerziteta poželio srećnu i uspješnu akademsku godinu.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić istakao je da je važno da brucoši akademsko školovanje započnu u studentskim klupama i lično upoznaju profesore, te napomenuo da će biti preduzete sve mjere da nastava bude odvijana u bezbjednim uslovima.

Obaveza je time veća što smo upisali 130 studenata, više nego ikada do sada. To pokazuje i veliko interesovanje za ovaj fakultet – rekao je Ćeranić.

Najbolje rangirana studentkinja na prijemnom ispitu na ovom fakultetu Tamara Popović iz Nevesinja vjeruje da će tokom školovanja naučiti sve što je potrebno da bi bila sastavni dio policije Republike Srpske.

– Veoma sam srećna što sam dio ovog fakulteta i trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i da budem na ponos roditeljima i Hercegovini – istakla je Popovićeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79