Počela isplata stipendija učenicima i studentima

U vrijeme kada se naša zemlja, suočava sa pandemijom koronavirusa, kao i veliki broj zemalja u svijetu, lijepa vijest obradovat će stipendiste Općine Novi Grad Sarajevo.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Naime, počela je isplata stipendija na njihove bankovne račune, jedan dio uplaćen je u ovoj sedmici, dok će preostalim stipendistima novčana sredstva biti uplaćena početkom naredne sedmice.

Općina Novi Grad Sarajevo u ovoj školskoj godini stipendirat će 536 učenika i studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju, a za tu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je više od pola miliona konvertibilnih maraka.

Zbog epidemiološke situacije, nažalost, ove godine po prvi put nije organizirana svečana dodjela ugovora o stipendiranju, te su ugovori otpremljeni putem pošte.

Isplata stipendija vrši se retroaktivno, što znači da će u prvom dijelu biti isplaćene stipendije za prvih šest mjeseci, dok će se preostali dio stipendija isplaćivati mjesečno, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Pravo na stipendiju ostvarili su učenici sa prosjekom ocjena 4,8 i više, kao i studenti sa najmanjom prosječnom ocjenom 8,0, te studenti tehničkih i medicinskih fakulteta, čiji je ostvareni prosjek ocjena minimalno 7,5.

Od ove godine Općina stipendira i učenike srednjih strukovnih škola koji se obrazuju po trogodišnjem programu rada i ostvaruju prosjek ocjena najmanje 3,0.

Svim učenicima i studentima želimo da ovu školsku godinu, koju pohađaju u otežanim uslovima putem online nastave, okončaju sa što boljim uspjehom. Nadamo se da će naš doprinos, tim mladim ljudima barem malo olakšati školovanje prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79