Počela potraga za dječakom koji se utopio na Prokoškom jezeru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona rano jutros počeli su s uviđajem na Prokoškom jezeru gdje se jučer u poslijepodnevnim satima utopio 15-godišnji strani državljanin.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su nam kazali da su formirane uviđajne ekipe iz Policijske uprave Kiseljak te da će ronilački timovi Specijalne jedinice MUP-a SBK danas izvršiti pretragu jezera.

Posljednji put dječak je viđen jučer u poslijepodnevnim satima kada je ušao u Prokoško jezero nakon čega mu se gubi svaki trag. U pokušaju da ga spasi teške tjelesne povrede zadobio je još jedan dječak koji je hospitaliziran u bolnici u Sarajevu.

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač nam je kazala da još uvijek nisu zaprimili zahtjev za angažovanje specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom te da su u pripravnosti za djelovanje i intervencije na Prokoškom jezeru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79