Počela vakcinacija zdravstvenog osoblja u Zenici, Kasumović zadovoljna odzivom

U Domu zdravlja Zenica danas je počela vakcinacija zdravstvenog osoblja koje je direktno izloženo pacijentima s koronavirusom.

Direktorica Doma zdravlja Zenica Mersija Kasumović je kazala da su dobili 90 vakcina koje će biti iskorištene za imunizaciju pacijenata koji su najviše izloženi riziku od koronavirusa.

“Situacija je iz dana u dan teža, posebno od druge polovine februara do danas kada imamo zaista mnogo pozitivnih pacijenata. Borimo se kako znamo i umijemo. Ovo je prva faza imunizacije koja je urađena prema preporukama Covid-19 tima i njom su obuhvaćeni zdravstveni radnici, a dalje se ide ka staračkim domovima i građanima”, kazala je Kasumović.

Dodala je da su dobili informaciju da će u ponedjeljak doći i druga tura vakcina, a dobili su i pismenu obavijest da će biti osigurana i druga doza za revakcinaciju zdravstvenih radnika koji su se vakcinisali danas i proteklih dana.

“Pozitivno sam iznenađena odzivom zdravstvenih radnika koji su se vakcinisali, za sada smo zadovoljni”, zaključila je Kasumović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79