Počelo postavljanje tramvajskih šina na raskrsnici kod Doma penzionera, Šteta poručuje: Sve ide po planu

Radovi na postavljanju šina na raskrsnici kod Doma penzionera, u sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge, počeli su jutros.

– U narednim danima, nakon što se završi montiranje šina i asfaltiranje ovog dijela, radovi na ovoj raskrsnici će biti potpuno okončani.

Nakon dugo godina imat ćemo sigurne i kvalitetne prelaze preko tramvajskih šina na svim našim raskrsnicima. Sve ide prema planu, a kako vrijeme prolazi sve više sam ponosniji što smo pokrenuli ovaj i druge značajne projekte, koji će građanima ostaviti trajne vrijednosti – istakao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Od danas, do srijede trećeg augusta, za vrijeme izvođenja radova na raskrsnici, doći će do izmjene režima saobraćaja

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja iz pravca Baščaršije je Džemala Bijedića – Kurta Schorka – Džemala Bijedića – XI transverzala, a iz pravca Ilidže: Džemala Bijedića – Ante Babića – Džemala Bijedića – XI transverzala, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79