Počelo snimanje prvog igranog filma koji govori o četnicima

Izašao je prvi teaser igranog filma “Opkoljeni” koji govori o četnicima. Scenario i režiju je radio Miloslav Samardžić, a producent je Mislav Čumić.

“Srbija, jesen 1942. godine. Brojne esesovske jedinice pretresaju teren u potrazi za četnicima. Četnici primjenjuju gerilsku taktiku: Rasturaju se u manje formacije i odlaze dublje u planine. Međutim, uz pomoć jednog izdajnika, odred od 200 esesovaca saznaje gdje se nalazi poručnik Nikola Kalabić, komandant Gorske kraljeve garde, sa još trojicom četnika. Kreće potjera i četnici su opkoljeni. Kalabićev četnik koji je pratio izdajnika trči u pokušaju da dovede pojačanje, a drugi četnik kreće za Nijemcima, pokušavajući da pomogne Kalabiću”, navedeno je u sinopsisu.

Teaser prikazuje četničkog komandanta Nikolu Kalabića kako se u šumi sastaje sa vojnicima. Navodi kako moraju ubijediti SS-ovce da na ovoj teritoriji nema četnika te da nema potrebe da organizuju kaznene ekspedicije.

“Nedićeva Specijalna policija odvodi dio Kalabićeve porodice u logor, dok im njegov dvanaestogodišnji sin, kao i supruga, bježe. Nijemci pozivaju Kalabića na predaju, obećavajući vojnički tretman u zarobljeništvu, ali, on zna da su njegovog oca, potpukovnika Milana Kalabića, nedavno svirepo mučili i ubili. Da li će pojačanje Kalabiću stići na vrijeme? Da li postoji izlaz kada 200 vojnika opkole njih četvoricu? Kako sačuvati prisebnost u takvoj situaciji”, napisano je u sinopsisu.

Glumac Borko Brajović tumači lik Nikole Kalabića. U filmu glume i Saša Stanković, Miroslav Huđec, Nikola Bijanić i Predrag Vasović.

Završetak snimanja filma planiran je za početak 2022. godine.

Podsjećamo da je samo partizanska vojska u Jugoslaviji tokom Drugog svjetskog rata bila antifašistička, a da su četnici sarađivali sa nacistima i počinili brojne zločine. Ostaje da se vidi da li će ovaj film to tako prikazati ili će služiti revidiranju historije.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79