Počelo suđenje doktorima koji su odgovorni za smrt dječaka: ” Teško bolesnog dječaka dvaput vratili kući”

Četiri i pol godine nakon smrti dječaka Gabrijela Bebića počinje suđenje trima liječnicama i jednoj medicinskoj sestri, koje su optužene da su nesavjesno liječile dječaka koji je preminuo.

Tri liječnice i jedna medicinska sestra optužene su zbog nesavjesnog liječenja zbog kojeg je prouzrokovana smrt devetogodišnjeg dječaka Gabrijela Bebića 2018. godine. Danas, četiri i pol godine nakon toga, na Općinskom sudu u Dubrovniku počinje suđenje.

“Osjećam se jednako tužno i jednako slomljeno kao onog dana kad je moj Gaba istrgnut iz mog naručja zbog nečijeg nemara. Mislila sam da će vrijeme donijeti olakšanje, ali sve nam je teže i život za mene i mog supruga stao je tog dana.

Moram biti hrabra i jaka i iznova proći na sudu svu tu bol koju sam već prošla, i to zbog druge djece. Sve zato da se takvo nešto više nikada ne dogodi niti jednom djetetu”, kazala je za 24sata Ivana Bebić, Gabrijelova majka.

Traže se odgovorne osobe za smrt dječaka

Sudski proces prebačen je u Dubrovnik jer su se svi suci iz Metkovića izuzeli. Predmet vodi Ilka Markić, sutkinja Kaznenog odjela Općinskog suda u Dubrovniku. Raspravu će održati tri dana zaredom – 22., 23. i 24. 5. .

Dječak je, unatoč naknadnom prijevozu i hospitalizaciji u Kliničkom bolničkom centru Split i tamošnjem intenzivnom liječenju, uslijed obostrane virusne i bakterijske upale pluća, multifokalne nekroze plućnog tkiva, obostrane upale porebrice, ždrijela, sepse, respiratornog distresnog simptoma, respiratorne insuficijencije i septičkog šoka, preminuo 11. 5, 2018.

Liječnička komora utvrdila propuste troje liječnika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79