Počelo suđenje sarajevskim svodnicima: Navodili djevojke na prostituciju

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, počelo suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženima za navođenje na prostituciju.

Kako nam je potvrdio Krtičićev branilac, advokat Omar Mehmedbašić, odbrane optuženih su u uvodnim riječima negirale krivicu. Istaknuto je da nije postojala organizirana grupa te da se, ukoliko je i bilo nečega, radilo o pojedinačnim istupima.

Ramel Jusufi, inače vlasnik pekare u sarajevskom naselju Aneks, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo, prenosi Avaz.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje se*sualnih usluga.

Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao uposlenik u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole te ih dojavljivao članovima grupe da ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.

Grupa je lišena slobode u aprilu ove godine u akciji kodnog naziva “City”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79